Activitati scolare

now browsing by category

 
Posted by: | Posted on: September 11, 2017

Clopoţelul a sunat!

Şcoala Gimnazială Nr.15 și-a deschis astăzi porțile pentru un nou an școlar, într-o atmosferă plină de optimism și încredere, dar mai ales de multă emoție. Cei mici şi cei mari au avut astăzi în mijlocul lor oficialităţi publice locale şi judeţene. Elevii au fost primiți cu baloane colorate și în acordurile unei melodii vesele şi a mascotei ce a înveselit atmosfera şi a diminuat emoţiile copilaşilor din ciclul primar de învăţământ.Mult succes tuturor!

Posted by: | Posted on: March 13, 2017

8 Martie în paşi de dans şi poezie

Cântecele, poeziile, dar și dansurile au făcut deliciul celor prezenţi . Cei mici au adăugat, pe lângă talent și efort, un strop de iubire, pentru ca totul să iasă perfect pentru cele cărora le-au dat viață.

De ziua ta mamico
Iti dau inima mea
Ce cuprinde-n ea
Toata dragostea.

Si iti dau o sarutare
Fiindca ma-ngrijesti
Tot atat de mult
Cat stii sa iubesti.

                                               

Posted by: | Posted on: March 1, 2017

Ziua porţilor deschise la Şcoala Gimnazială Nr.15

Pentru mame sau bunici chiar şi pentru mătuşi şcolarii de la CPA ajutaţi de colegii lor de la grădiniţă au confecţionat mărţişoare.

Sfiala, curiozitatea dar şi ambiţia au fost sentimentele trăite de micuţii de la grădiniţă ce vor merge din toamnă la şcoală.

    

Posted by: | Posted on: February 28, 2017

“Ziua lui Dragobete”

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ.

Această sărbătoare ce deschide șirul de evenimente închinate anotimpului primăvara,a reunit  elevii claselor gimnaziale și primare în programe artistice dedicate Dragobetelui.

                                 

Posted by: | Posted on: January 24, 2017

Mica Unire după 158 de ani

În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 15 au serbat în avans această zi . La eveniment a participat doamna profesoară de istorie, Silvia Stan, dumneaei le-a vorbit elevilor despre însemnătatea datei de 24 ianuarie, dar şi despre viaţa şi activitatea domnutorului Alexandru Ioan Cuza.

Posted by: | Posted on: January 17, 2017

Eminescu, veşnic tânăr!

“La zidirea soarelui se ştie,
Cerul a muncit o veşnicie,
Noi, muncim întocmai, ne-am ales cu,
Ne-am ales cu domnul Eminescu,
Domnul cel de pasăre măiastră,
Domnul cel de nemurire a noastră
Eminescu.”

Pe data de 15 ianuarie 2017 s-au împlinit 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Cu acest prilej elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 15 au pregătit un moment special dedicat “Luceafărului “.

 

Posted by: | Posted on: January 17, 2017

Iată vine Moş Crăciun

Bucuria,emoțiile,cântecele,poeziile și voia bună au făcut parte din serbarea organizată de şcolarii clasei a II.a .Atmosfera de sărbătoare şi decorul aferent i-au introdus pe cei mari şi cei mici în lumea lui Moş Crăciun. Părinţii  şi-au amintit de copilarie ,iar copiii l-au aşteptat cu nerăbdare pe Moş Crăciun .

Posted by: | Posted on: January 17, 2017

Festival de colinde la catedrală

Duminică a debutat la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, Festivalul de colinde şi datini strămoșești cu prilejul Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului. Momentul a avut loc după Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de părintele episcop Nicodim, atunci când elevii Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Drobeta Turnu Severin au susţinut o frumoasă scenetă având ca temă Naşterea Domnului.

Posted by: | Posted on: December 31, 2016

Serbarea de Moş Crăciun a Clasei Pregătitoare A

Plini de emoţie micuţii de la CPA au recitat poezii, au cântat şi au încântat spectatorii prezenţi în sală  şi mai ales l-au aşteptat pe Moş Crăciun. Moşul Bun nu s-a lăsat prea mult aşteptat şi a sosit încărcat.